به گزلرش مشرق به نقل از مهر سال گذشته یک روز پس از حمله ناتو به شمال غرب پاکستان و کشته شدن 24 نظامی پاکستانی، کمیته دفاعی این کشور با تشکیل جلسه ای به واشنگتن اعلام کرد علاوه بر تخلیه پایگاه شمسی، در مدت 15 روز خطوط ارسال تجهیزات برای نیروهای ناتو از خاک پاکستان به افغانستان را برچیند.
همین موضوع باعث بروز تنش در روابط واشنگتن اسلام آباد شد. این درحالیست که مقامات آمریکایی و دبیرکل این پیمان مدعی حمایت از انجام تحقیقات درباره چگونگی این حمله شده بودند.
در ادامه تنشهای به وجود آمده میان پاکستان و آمریکا، اسلام آباد از پذیرفتن درخواست واشنگتن برای شرکت در تحقیقات دلایل حمله بالگردهای ناتو به پاسگاه های مرزی پاکستان در مرز با افغانستان خودداری کرد.
با وجود اینکه دولت پاکستان از آمریکا بارها خواسته است به خاطر این حوادث عذرخواهی کند، آمریکا نه تنها از حملات توسط هواپیماهای جاسوسی خود عذرخواهی نکرد، بلکه به چنین تجاوزاتی پایان نداده است.
هم اکنون در آستانه برگزاری نشست دو روزه ناتو در شیکاگو زمزمه هایی در خصوص آغاز فصلی جدید در روابط میان آمریکا و پاکستان و دستیابی به توافقی در خصوص بازگشایی مسیر ناتو شنیده می شود.
در همین حال رویترز در گزارشی با استناد به اظهارات یک مقام آمریکایی نوشت: پاکستان و آمریکا در آستانه دستیابی به توافقنامه ای درباره بازگشایی مسیر تدارکاتی ناتو به افغانستان هستند.
این اظهارات درحالی بیان می شود که مقامات رسمی پاکستان حضور در نشست دو روزه سران ناتو را طی هفته جاری در شیکاگو تایید کرده اند و به نظر می رسد و با توجه به تنش در روابط اخیر واشنگتن و اسلام آباد بازگشایی مسیر ناتو پیشرفت قابل توجه در روابط میان دو کشور باشد.
از سوی دیگر "ندیم هوتیانا" سخنگوی سفارت پاکستان تایید کرد که "آصف علی زرداری" رئیس جمهوری این کشور در نشست روزهای 20 و 21 مه (31 اردیبهشت و اول خرداد ماه) شرکت می کند.
"اوآنا لانگسکو" سخنگوی ناتو روز گذشته در بیانیه ای اعلام کرد: این نشست بر تعهدات جامعه بین الملل در قبال مردم افغانستان و آینده این کشور تاکید دارد و پاکستان نقش حیاتی را در این رابطه ایفا می کند.
پیش بینی می شود که "حامد کرزای" رئیس جمهوری افغانستان در این نشست که سران ناتو به برنامه خود برای عقب نشینی بیشتر نیروهای خود در پایان سال 2014 نیز می پردازند، شرکت کند.
رویترز در همین رابطه می نویسد: با عقب نشینی نظامیان آمریکایی از افغانستان و کاهش حضور نیروهای امنیتی، پاکستان که مقر طالبان و اعضای طالبان و القاعده است، نقش حیاتی را در آینده افغانستان ایفا می کند.
یک مقام نظامی آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: ارتش آمریکا باید هزینه های بیشتری را برای دریافت کالاها از افغانستان پرداخت کند.
همچنین پس از هفته ها مذاکره میان مقامات آمریکایی و پاکستانی در اسلام آباد، یک سخنگوی پنتاگون روز گذشته ابراز امیدواری کرد که در آینده بسیار نزدیک به توافقی در این باره دست یافته شود.
از سوی دیگر کمیسیون دفاعی دولت پاکستان متشکل از رهبران نظامی و غیرنظامی شب گذشته تصمیم گیری را درباره بازگشایی مسیر تدارکاتی ناتو را در این کشور به تعویق انداختند.
به گزارش شینهوا، "قمر الزمان" وزیر اطلاع رسانی پاکستان که در این نشست شرکت کرده بود، در گفتگو با رسانه ها اعلام کرد: پیش از اتخاذ تصمیم نهایی درباره بازگشایی مسیر ناتو باید رایزنی های بیشتری صورت گیرد.
ژنرال "اشفق پرویز کیانی" فرمانده ارتش، فرماندهان ارشد و رئیس سازمان اطلاعات ارتش و وزیر خارجه، کشور و دفاع پاکستان در این نشست حضور داشتند و "یوسف رضا گیلانی" نخست وزیر ریاست آن را برعهده داشت.
در بیانیه روز گذشته این کمیسیون آمده است که هرگونه تصمیم گیری درباره بازگشایی مسیر ناتو باید بر اساس قوانین و شرایط جدید باشد.
بر اساس این بیانیه، قوانین و شرایط جدید باید طبق مصوبه پارلمان باشد و بر این اساس کاروان های دارای محموله غیرنظامی مجاز به عبور از خاک پاکستان و تردد به سمت افغانستان هستند.
در همین حال دفتر نخست وزیر گیلانی در بیانیه ای اعلام کرد که وزرا از پیشنهاد دادن اجازه بازگشایی مسیر ناتو برای ارسال محموله های غیرنظامی به افغانستان از طریق پاکستان حمایت کرده اند.
30 فروردین ماه تظاهرات گسترده پاکستانی ها، هیئت ارشد تصمیم گیری درباره امنیت ملی این کشور را بر آن داشت تا تصمیم گیری درباره بازگشایی مسیر حمل و نقل وسایل و تجهیزات مورد نیاز ناتو در افغانستان را به تعویق بیندازد.
با وجود گذشت چندین ماه از روابط متشنج واشنگتن-اسلام آباد هم اکنون در آستانه برگزاری نشست دو روزه ناتو در شیکاگو زمزمه هایی در خصوص دستیابی به توافقی در خصوص بازگشایی مسیر ناتو شنیده می شود.